úterý 6. září 2011

Det vore konstigt om det inte vore där

A ještě víc o ceně Rockbjörnen, kterou vyhrálo nejen Mando Diao za nejlepší koncert roku, ale taky samotný festival Peace&Love. Magické Borlänge tedy obdrželo celkem dvě ceny! Níže si můžete přečíst rozhovor přeložený ze švédštiny mezi Björnem Dixgårdem, Patricem Hammarem a Ronnym Mattssonem z P&L. 


Pýcha Borlänge Mando Diao a Peace & Love slavili Rockbjörnen společně. Podruhé v řadě se stal Peace & Love festivalem roku a Mando Diao vyhrálo v nové kategorii Koncert roku právě za své vystoupení na P&L.

Gratuluju!!
-Děkuju, říkají všichni tři naráz.

Björne, cítíš P&L tak trochu jako váš festival?
-Ne úplně jako náš festival, ne tímhle způsobem, ale pokaždé máme zvláštní pocit ve svých srdcích, když tam hrajeme. Ze všech našich vystoupení, které ve Švédsku děláme, tohle je téměř pořád náš vrchol.

Museli jste se navzájem vidět „vyrůstat“…
-Ironií je, že jsme se ještě nikdy předtím osobně nepotkali, vypráví Patric Hammar, odcházející festivalový šéf P&L.
-Dobře to je vidět na tom, že P&L začal v 99, ale kdy začalo Mando Diao, to nevím jistě, říká Ronny Mattsson, tiskový šéf pro P&L a pošilhává po Björnovi.
-Tipni kdy, odpovídá Björn.
-Oba jsme vyrostli jiným způsobem a stále pracujeme v protivětru, ačkoliv jsme dosáhli úspěchu. Ale nic nás nezastaví.  My na P&L milujeme práci, kterou teď děláme, a to je dost stejné i pro Mando Diao, vypráví Ronny.
-Člověk vždycky pracuje v protivětru, když pochází z Borlänge, z nějakého podivného důvodu, říká Björn. Myslím si, že je to dobře. Člověk potřebuje něco, proti čemu bojovat.
-My jsme pyšní a spokojení, ale ne úplně. Tak to je. Takoví budeme vždycky, říká Patric. Uvidíme, jestli ještě dostaneme nějaké ceny, ale v každém případě budeme dál rozvíjet P&L a dělat ho lepším a lepším zážitkem pro návštěvníky.
-To, co děláme, je těžká práce, takže všechna vyznamenání, která člověk může vyhrát, nás dělají extrémně silnými, abychom pokračovali, ačkoliv je to velmi těžká práce, vypráví Ronny. Chceme poděkovat všem, kdo hlasovali, jsme velmi poctěni.

Kolik tak dobrovolníků máte za rok?
-Myslím, že okolo 8000, říká Patric.
-Jsou toho součástí, říká Ronny a zvedne Rockbjörnen. Tohle je pro všechny co pracovali na P&L. Cokoliv jste jako dobrovolník v létě dělali, měli byste být hrdí na tuhle cenu.

Připadá vám zvlášť významné, že jste obdrželi cenu za koncert na Peace&Love?
-Jo, to je úžasný, říká Björn. To je přece přesně to, co jsem řekl, že je to často právě tady, kde uděláme naše nejlepší švédské vystoupení. Bylo by divné, kdyby to nebylo tady!

Žádné komentáře:

Okomentovat